tisdag 20 november 2018

FAANG-bolaget som är mest köpvärt efter korrigeringen?

FAANG-bolagen har åkt på en rejäl smocka under senaste veckorna. Jag är lång i några av dessa bolag, men håller mig lugn i båten för tillfället. Det finns dock flera bolag som kommit ner en del i pris och börjar se intressanta ut att öka eller köpa in sig i snart. Vilket bolag är mest köpvärt just nu?

Siffrorna

Först ska vi ta en titt på siffrorna. Klicka för större version.


Att kolla allt för mycket på p/e är kanske inte så konstruktivt på dessa bolag som har en hel del tillväxt. Men Apple är i vilket fall lägst värderade av dessa bolag inför nästa år med en Forward P/E på 11,94. Det är en dramatisk skillnad till Netflix 63,57.

AAPL är också som du kan se i tabellen det enda bolag som erbjuder utdelning på cirka 1,51 %.

Men innebär det att AAPL är mest köpvärt idag?

Facebook har ett forward p/e på inte allt för skrämmande 17,80. Här är också price/book 4,74 som är lägre än övriga FAANG-bolag, förutom GOOG på 4,20.

Nyhetsflödet

Senaste veckornas nyheter har påverkat gruppen i stort, men vissa bolag lite extra pga specifika nyheter som enbart gäller det företaget.

Apple har fått sänka inköpen på nya modeller. Efterfrågan har varit lägre än väntat, mycket lägre. Är det tillfälliga bekymmer? Har mobilerna helt enkelt blivit allt för dyra? Är folk generellt sett nöjda med förra årets modell?

Facebook verkar alltid vara i trubbel och nyhetsflödet svämmar över med negativa storys om detta företag och dess ledning. Kanske är det bolaget av dessa fem som är mest nedskrivet i amerikansk media just nu?

Netflix kan få ny konkurrens från Disney nästa år.

Amazon har äntligen bestämt sig för HQ2 som ska vara i New York och Virginia. Kritik har kommit från en del håll om att borgmästaren i New York Cuomo bestämt sig för att staden ska finansiera detta bygge till stor del. Men viktigare för Amazons fall på aktiemarknaden är att det uppstått tvekan kring om företagets populära molntjänst har nått toppen.

Google drabbas också av rykten kring molntjänsternas peak.

Både Facebook och Google lever en hel del på annonsintäkter och dessa intäkter är rimligtvis cykliska. Vänder konjunkturen kommer annonsörerna minska sina inköp.

Mest köpvärda bolaget?

Som många andra tror jag att det finns en del fallhöjd kvar för FAANG. Värderingarna är fortsatt höga. Skulle jag välja ett bolag att investera i på dessa nivåer är frågan om det ändå inte blir Facebook. Instagram går bra. Värderingen skrämmer inte och bolaget har fått utstå så mycket kritik under lång tid att det kanske är så att bolaget är mest nedtryckt.

Apple har bara börjat få kritik för låga volymer, vilket kan tillta under julhelgen, så på någon månads sikt är det nog en del nedsida kvar där. Amazon har seglat iväg i värdering så att det är dags att komma ner på jorden. Här finns säkert utrymme för mer nedgång. Netflix känns som det finns mer nedsida pga en skyhög värdering och konkurrens som förr eller senare lär dyka upp. Samma för Amazon.

Så med risk för en hel del mer nedsida på några månaders sikt är min bedömning att Facebook kommer gå bäst av dessa bolag under närmaste 3 månaderna. På längre sikt är det klurigare att välja bolag. Vi får återkomma helt enkelt.

Vilket bolag tror du kommer gå bäst av dessa 5 på 3 månaders sikt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar